Tuesday, December 8, 2009

~Lama tak menjenguk Blog nie~

Salam semua sahabat2..
lama dah aku tak update blog kan...

so..mybe after ni aku akan menyambung smula blog aku dgn cerita sebelum dah selepas raya....
then trus ke raya Haji..insyaALLah....;))


Wednesday, September 16, 2009

~Time To Shopping Raya~

Agak penat la kan time puasa nk shoping raya..tapi bagi ku itu sume bukan halangan..shoping tetap shoping!!! hehehehh...;p

hari ni aku pi shoping sakan kat alor star ngn iza, ain, hamdan n amir...asek gadoh je dlm keta sebb sume nk bercakap time aku cakap..hahaha..;D

Sambil tu ktorg anta ain p shahab die dh nk balik ipoh..ktorg bila nk balik raya nie??!!!
huuuaarrgghh!!! ;'(

Tapi takpe, lets the picture talk~



Perjalanan yg amat jauh dari star parade ke pekan rabu..hehehe..;p


Banyk gak hamdan memborong kat pekan rabu..hehehehe..
jgn marah ea ble ko bce blog aku ni...;D

Letih stelah membeli belah..huhee
"(iza,ko tak ley blah ar bce paper cmtu?haha)"

Sempat lagi posing minah ber2 nie...

Me n iza..

Menyusur along the pekan Rabu~

Away balik UUm...tol Nie,Dah la hutan,
Kmpung plak lg..?hurmh..

Hamdan jd pilot ke 2 yg tak gune..hauhaua!!;p

Muke iza yg Keletihan..cian die~

AMir...drive laju2..dah lmbt nie nk anta keta..!
aku berkata begitu sebb ktorg rushing balik
cz dah lmbt nk pulang keta!!! tak syok shoping cmni!!!

Tu lah cerita yg aku nk kongsi bersama2 korg sume..
yg penting aku mmg tak puas shoping..skejap glew..
hurm tgk la aku blk kmpg nnti aku bals dendam!!!!!
hhahaahhahahaha..;D


Sunday, August 30, 2009

~Tazkirah Ramadhan~

Nama2 yg baik :

Dari Ibnu Abbas ra, ada 7 petanda kebahagiaan dunia, iaitu :


1. Qalbun syakirun atau hati yang selalu bersyukur

2. Al azwaju shalihah, iaitu pasangan hidup yang soleh

3. Al auladun abrar, iaitu anak yang soleh

4. Albiatu sholihah, iaitu lingkungan yang kondusif untuk iman kita

5. Al malul halal, atau harta yang halal

6. Tafakur fi dien, atau semangat untuk memahami agama

7. Umur yang barakah - ertinya umur yang semakin tua semakin soleh, yang setiap detiknya diisi dengan amal ibadah.






Tuesday, August 25, 2009

~Ramadahan Kembali~

Wingi saaban saiki ramdahan, Wingi mangan iki dino poso,

Lungo teraweh gowo panganan, Intok pohlo nutupi duso,

Lungo teraweh nunggang kereto, Gorengan tempe panganan buko,

Ibadat jakat nokok ie pohlo, Matine pinak melbu neng surgo.

(Korg paham tak? hehe..tnye org jawa la ea..;p)



Thursday, August 6, 2009

~Got Fever~

Hurm..Demam??H1N1 Ke?? oh tidak!!!!
Satu benda pon aku takley wt time demam nie..tp ley plak update blog kan?? hehehe..For those yg mcm aku ni,gi la cpt2 check g klinik ea..takot2??tuuuutttt...;p
hehehehe..Aku siap ngadu lagi kat mak aku yg aku demam..huhu..anak manje ke tu? uhuh..
Semoga cepat sembuh..hehehe..;)

Monday, July 27, 2009

!~UUM DiLanda H1N1~!

Macam Nk gduh Je gaye?

Antara yg tggu bus

Ramai Shiot!

Beginilah gaya nye..


Ape nk jdi ngn UUM semalm??? (26 july 09) Telah berlaku Rusuhan ke kat muamalat nie??? aduh ramainye org membanjiri bustop? mcm nk meletup tayar Bus HBR tu penohkan bdk2 UUM je!! Hahaha..kelakar mmg kelakar beb..tapi aku tgk cian kat dorg berebut2 nk balik.. padahal tak la wajib balik pon..

H1N1 punye pasala la nie..teruja aku tgk dari tingkap bilik aku,tingkat 4 AP4 bank mumalt.. Bustop telah dibnjiri sejak awal lagi.. mula pas asar dah rmi dah..ku yg tk tau citer pape melongo je la.. bru balik klass then dkjutkn ngn cuti emergency oleh UUM dari 27 july until 2 ogos nnti.. Aku terpk,klu balik mlm ni gak,dpt ke tiket?? punya ribu2 yg balik mlm td..
peh tk ley bla ramai gler..

yang paling hampeh rumate2 ku ar..kate tak nk blik..
dan2 aku blik dr cglun cr tiket nk blik mlm ni, dorg dah lesap dah?? hampeh tol la dorg ni..bengang je aku..

Mse Otw p cglun nk cari tiket, ramai gle manusia kat gate depan uum tu..
mcm semut w ckp lu..sume kejar2 bUs!!
klu aku tak sggup la ngn beg beso2 tu..baik tak yah balik la weh!!
Yang paling kesian aku nk citer la kan,
samapi pkol 2 pagi ramai lagi tggu bus..
almaklumlah mcm tak tau plk bdk UUM ngn bus "dalam" nie..
janji hanya tinggal janji...hhuhuhu

Takpe2, yg penting aku dpt tiket dah then BALIK MLM NIe!!!!!
YahoOoOoOoOo!!!Hehehehe...;p

Thursday, July 23, 2009

!~Tazkirah~!

1. Diantara sikap yang boleh melahirkan perasaan kasih sayang seorang saudara kepada anda ialah memberi salam terlebih dahulu.Anda memanggilnya dengan nama yang paling digemarinya dan anda melapangkan tempat di dalam sesuatu majlis untuknya..

2. Harta benda akan menjadi sengketa kalau rahmat Allah tertahan.harta yang sedikit boleh menjadi rahmat kalau pandai menggunakannya.

3. Hidup adalah gabungan antara bahagia dan derita. Ia adalah menguji keteguhan iman seseorang. Malangnya bagi mereka yg hanya mengikut kehendak hati tidak sanggup menerima penderitaan.

Monday, July 20, 2009

!~Aku dan Sahabat~!


Aimi zila iza

Hasad dengki menghilangkan keindahan,baik keindahan badan,keindahan jiwa ataupun keindahan akal.Bahkan keindahan wajah pun mampu dihilangkannya.




Monday, July 13, 2009

Monday, April 6, 2009

!!~DiNNer Teater Warna UUm~!!


~Kad Jemputan~


Dinner gabungan antara Kelab Teater Warna & Kelab penyiaran

Dengan Temanyer Black n White,aku bergaya ngn blause tali halus ngn inner aku..hehehe...
tak dpt jd Queen dpt hadiah cabutan bertuah pon jd ar...
beso siot hampenyer..haha..
jgn jeles kawan2..bangga2..;p

Erm..mknn nyer tak best sgt pon..bihun singapore,sate,kuah kacang..ehee..ngn air sarsi..mentang2 tema hitam putih..mknn ngn air pon nk ikut tema..hampeh la depa ni..tp takpe..aku dtg bayo n nk makan jerk..
kenyang pwot aku tu kira bersyukur dah tu..kekeke..;D

Erm...klu nk cite King n Queen, hurm..tak yah la cite...serupa Queen n Queen..
(korg phm ke?)wahahahah...;p

sessi bergambar plaks..aku tak tau la apesal ramai sgt pemint nk amek gmba ngn aku..
hahaha..perasan seh..

msti ar tak ketinggalan nk bergambo ngn en. faizul yg chomel tu..hehe
mak aih mie..jgn gatal2..ade org tak suke plaks nnti..huhue..

K,la beb..ade kje nie..nnti smbung celoteh lagi..daaa~~


Thursday, April 2, 2009

!!~Bufday Gift~!!

~Hadiah Dari Rumate Tersayang~


Selamat Hari Jadi...
Selamat Hari Jadi...
Selamat Hari Jadi Aimi Nadiya..
Selamat Hari Jadi...

Hepi Bufday to You..
Hepi Bufday to You..
Hepi Bufday to Aimi Nadiya..
Hepi Bufday to You..

Begitulah lagu yg aku dgo biler bufday aku setiap tahun..
1 APRiL tiap tahun dlm kenangan...
Teringat zaman2 bahagia kat asrama masa form5..
Sweet memory 2005 SAMJ..

Nk tau aku dpt hadiah ape bufday nie??
ehheeeehhe...;p
Rumate bg kek,keychain n Bufday Wishing Card..
bnyk kan?aku suke sgt!!chomel!!;)

Abg plak bg Jam tgn..
awal sgt meh die bg..2minggu sbelum bufday..
die lupe bufday aku agaknye..huhu
tp takpe,aku suke sgt!
mahal aku rasa..
cz brand die slalu aku nmpk..
tp takmo la gtau kt cni..
kung korg kate murah je..jam kat pasar..
hahahaha..hampeh lah..

Azam Baru nie,erm....
Hanya aku n Allah je yg tau...
takde sape yg tau azam 21tahun selama aku hdup nie..
rahsia...ehee..;p

May Allah Bless you Sayang....




Tuesday, March 31, 2009

!!~Gokart~!!

~Gokart~


Tadi ade "Gokart Challenge" kat litar gokart uum..Best woo..aku dah lama msuk club gokart..
dr sem 2..then tak penah naik gokart tu..
Hampeh kan?ahaha..;p

So,aku naik lah gOkart tuk sesi testing..teruk meh..
lembab gler aku bawak..hahahah..
malu seh..org hensem2 plak yg tgk..hehehe..mrh abg ku..;p

Then mse sesi catat mase plak,4minit 4saat..
hahahahahahahahah......!!!!!
gelak dlu awal2 sebb aku paling yg tercorot skali..
heheheh..;p

Erm..mane taknyer..ni la firstime aku bwk gokart..
Then tetibe je swoh race..mmg la hanco..huhu..

The moraL of The story,
Jgn drive klu tak tau ape2 pon..
wakakakaka!!..;D

~AkuDiMana?~




Saturday, March 28, 2009

!!~I'm Graduate Now~!!

Saje je gempak wat tajuk cmtu..intresting skit kan org nk baca..haha..actually graduate Ko-k jer..habes 4 sem aku ko-k..alhamdulillah..lepas nie,tak yah ar bgun pagi setiap hari sbtu...ehehehe...

Hurm..tapi syg gak nk tinggalkan ko-k nie..syg kat tuan and sarjan.. dorg baik sgt..sporting..best gler ar..bnyk kenangn ktorg bersama..lagi2 time KLK kat lata mengkuang..mmg masyuk la kan byk gler picit!!!!ehh..pacat laaa..hehehe...

Masa kat paya pahlawan tu bnyk blaja melawan kebakaran ar..masyuk gak..aku bukk n tutup air je kjenyer..ehehhe..Poyo je lbey..pkai topi bagai..org lain angkat hos aku bukk air tutup air jek..hahaha

Masa Masuk Hutan Sintok plak,Puh!! gler bapak beso pacat die..skali gigit org tu..habes darah die hisap..uhuhu..Hampeh tol..Aku pon kne skali tau..aku mmg geli skit tgk pacat..tapi takkan nk tunjuk plak kan?saje je cover macho..pdahal aku pon takut!! ahaha..;p




!!~Kau Sahabat Kau Teman~!!

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

Al-Fatihah Buat Sahabat seperjuangan
Hafiz Zainuddin..

Thursday, March 26, 2009

!!~ShotingForVideoAssignment~!!



















TIV3043



Aku kne siapkan Assgment Video aku b4 1April nie..Then,Kne cari pelakon..tak Jumpa pelakon dorg bedal je aku..Sampai Hati Korg sume..huu~~



Tengok ar Muka aku yg Sengal kt ats tuh..huhee~~


Mentang2 ar b4 nie aku mmg ade pengalaman Berlakon Teater..Men taram jer..
Hurm..takpelah..Demi assgmnt dan kawan2 yang ku sayangi..Huahua!;p

Tapi paling nk nges Bila kne marah ar..Expresi Muka la..memek muka ar..nmpk kaku ar..Weh!berlakon sendiri ar beb iF nk sgt Perfect!! Igt aku nie Model kt Tv ke nk wt iklan cmtu..Alhamdulillah nseb takde Skrip..
klu tak nk igt skrip lg..Mati aku..huhu~


~Bint Salama~


!!~Mukaddimah AL-Kisah~!!

Solat Istikharah

Seseorang yang menghadapi sesuatu soal yang bersifat mudah, sedang ia sendiri masih ragu-ragu mana sebaiknya dilakukan, maka di sunatkan mengerjakan solat yang bukan termasuk wajib.

Solat itu boleh saja di waktu mengerjakan sunat Rawatib atau Tahiyatul-masjid dan boleh pula di waktu malam atau pun siang, sedang bacaan sehabis Al-Fatihah dapat dipilih sekehendaknya.


Niat Solat Istikharah:







Sengaja aku mengerjakan sembahyang istikharah dua rakaat kerana Allah Ta'ala.


Doa Solat Istikharah :
















"Ya Allah, saya memohonkan pilihan menurut pengetahuanMu dan memohonkan penetapan dengan kesuasaanMu juga saya memohonkan kurniaMu yang besar, sebab sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui dan saya tidak mengetahui apa-apa. Engkau Maha Mengetahui segala yang ghaib. Ya Allah, jikalau di dalam ilmuMu bahawa urusan saya ini........baik untukku dalam agamaku, kehidupanku serta akibat urusanku, maka takdirkanlah untukku dan mudahkanlah serta berikanlah berkah kepadaku di dalamnya. Sebaliknya jikala di dalam ilmumu bahawa urusan ini buruk untukku, dalam agamaku, kehidupan serta akibat urusanku, maka jauhkanlah hal itu daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya serta takdirkanlah untukku yang baik-baik saja dimana saja adanya, kemudian puaskanlah hatiku dengan takdirMu itu."


~Bint Salama~