Wednesday, March 16, 2011

My Cat! ^^

Assalamualaikum!! ^^

Story kelakar nak Kongsi dgn korg pasal my cat..My kucing yang namanye 'Combi' telah beranak sebanyak 5 ekor! (wow banyaknye!) =D
Plus anak die b4 ni yg aku namakan 'Pokodot'..So, ada 6 ekor yang terpaksa aku layan selalu..^^
Semalam die pi susukan anak2 nye...mak aih, berebut2 macam SUPERMAN pon ade ! hakhak! XD

Actually dorg tak cukup susu (mybe terlalu ramai adik beradik), then aku try la bg makan friskies utk anak kucing..mengiau2 tak ley nk gigit n telan..hakhak! sedih~~ T_T

then aku pi la tumbOk kan pKi lesung batu bagi halus mcm serbuk daaa..hikhik! ^^
after tu sibOk plak nk minum! terbersin bersin die..cian sgt2..tapi really CUTE actually! =)

Here, some picture want to share with u all..^^


Mummy (combi) die malu nk amek pict! ^^


Saya SUPERMAN!! hakhak XD

Jom Berebut2..=p


My Luvly Pokodot! ^^

Cute kan?? sweet!! ;)

video

Cian Pocoyo, nak makan tapi takley nak gigit n telan...Poor him! ^^
then i got an idea to tumbOk2 that makanan sampai halus, so they can eat all together!!
sweet!! =)


Monday, March 14, 2011

Pindah Umah..^^

Assalamualaikum!! ^^

Yeaayy!!! Akhirnye aku dah benti keje kat Mc'd, so, my current career is penganggur terhormat di rumah yea? XD

Then, aku pon kne move dari umah sewa dan pulang ke kmpung halaman tercHinta...Mama dah bising call banyak2 kali, bila mau puLang...adeh..@_@

Actually, syg nye nk tinggal kan Shah Alam! hakhak! =p
Tak ley nk balik malam2 mcm slalu..Lepak dgn mmbe2 ujung minggu...Hepi2 with Karok2 and watching movie dgn my best fwend..^^

Wah, aku mcm tak caye jer semua ni akan terjadi..hehe..Anyway, kepada yang tersayang, jaga diri Baik2! Always pray for ur Healthy and Safety..Take Care! ^^

Wetworld..^^

Assalamualaikum....

Hai there!! eceh cakap omputih plak..ahaks~
erm..saje nk kongsi bersama, aktiviti arini sebenarnye kene get Out from my Rent House..Tetibe ada plak org ajak pi WetWorld kat Shah Alam...weee!!!! Dgn Gumbira nya hatiku utk bermandi manda even tgh 'cuti' (tak hengat nak pindah umah dah)..wahaha...tapi takde masalah la..sume tanggung bereh! eheee~~ ^^

B4 pi beli tiket, breakfast dlu kat mcdOnalds sek 2...ade dapat free breafst Box B last time aku keje kan..Lego jelah kat herO2 ber2 tu..mmg happening gler..dorg malu2 kucing memula..at last peramah la plak..haha!
main jap kat playground...then rase cm jaga 2 org anak plak...
bila plak aku ade anak ni??ahak! XD

Mase beli tiket tu mak aih Q panjang gilers! Kalah nak beli tiket Bola sepak..ahaa~~ Xp
then dapat je masuk, trus berlari terjun masuk air!! (mcm tu ke?Over nyew)
yang penting penat dan puas! (actly, lama tak swimming)^^

Playground..

Water Coaster.. ^^


Monday, March 7, 2011

Welcome to Pertahanan Awam Malaysia! ^_6

Assalamualaikum....

hye semua! aku baru je pas kursus asas pertahanan awam...yeaayy!! kulit muka sy jadik hitam!! sebab berkawad tengah2 panas...XD

so, dgn ini sah la aku menjadi ahli anggota Sukarelawan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM)...^^

Pengalaman b4 ni mmg dah ade mase kat UUM dlu..then aku praktikan jelah ape yang aku penah blaja b4 ni..having fun soO much there! even asek kene scold je everytime.... aku jahat sgt kowt?? hakhak =p

Bermula hari ni aku dah benti keje mc'd, then aku trus sambung keje kat JPAM kuala Selangor...Hope sume berjalan lancar..tamo sedey2 lagi dah after ni....cheer up aimi!! ^^

sampai berjumpe lagi!! see u then! ^^